We spreken met Bart, pachter van Grand Café Centraal in Eindhoven. Hij heeft in zijn carrière verschillen functies bekleed en werkt nu uiteindelijk met veel plezier in zijn huidige functie. Lees hieronder zijn verhaal. 

 

In welke functie ben je ooit begonnen bij Meyer Beheer?

Als ‘Algemeen Horeca Manager’. Zo heette dat toen in ieder geval. In deze functie bood ik indien nodig ondersteuning aan bestaande pachters en was ik bezig met eigen exploitaties. Dat is ergens begin 2013 geweest. Ik had er toen een jaar of 7 als bedrijfsleider in de horeca op zitten. Uiteindelijk heb ik maar een klein jaar in deze functie gewerkt.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om als pachter samen te gaan werken met Meyer Beheer?

Vrij snel kwam ik er achter dat hetgeen ik deed als Algemeen Horeca Manager mij niet geweldig lag. Ik functioneerde ook niet goed in die functie. Ik wilde zelf ondernemen! Dat was geen grote verrassing voor mij, maar je komt ook niet zomaar aan een eigen zaak. Ik heb dat intern aangegeven. Grand Café Centraal in Eindhoven was toen al een project van mij. Voor mij was het helder dat ik daar mee door wilde. Ik ben geboren in de regio en er was enorm veel te halen in een zaak die er niet goed bij stond. In mijn ogen was het een logische keuze en een fantastische uitdaging.

 

Had je van tevoren verwacht dat je op deze manier zou doorstromen?Knipsel.JPG

Ik wist dat de mogelijkheid aanwezig was. Daar hebben we het in mijn sollicitatie toentertijd ook over gehad. Het was echter geen doelstelling en zeker niet concreet. Achteraf gezien zijn er wat zaken op het juiste moment bij elkaar gekomen. Grand Café Centraal kwam in eigen beheer, ik had helder waar ik naar toe wilde en ik liep al een tijdje rond bij Meyer Beheer. Ik was geen vreemde. Neemt niet weg dat ik eerst nog wel zo’n 2 jaar in loondienst Grand Café Centraal gedraaid heb voordat ik als pachter tekende.

 

Wat vind je het leukste aan je huidige baan?

Dat het geen baan is! Grand Café Centraal en ondernemen is een gigantisch onderdeel van mijn leven. Altijd en overal ben je er mee bezig en wil je beter worden. Ik noem het nog altijd mijn ‘uit de hand gelopen hobby’. Niets voelt als een verplichting en dat vind ik vrijheid. Bijna dagelijks ben ik op de zaak en nog nooit ben ik er met tegenzin naartoe gegaan (hoewel een lege zaak in een lockdown zonder perspectief je echt beroerd maakt). Je werkzaamheden zijn divers en je bent dagelijks bezig met de groei van je bedrijf op verschillende fronten. Je kunt er oneindig tijd en energie in duwen en het stopt nooit. Ik ben heel gelukkig met wat ik doe, dat realiseer ik mij goed. Het is onbetaalbaar om volle bak te draaien en je personeel en gasten te zien lachen, dat blijft een kick geven en zorgt voor zo veel energie.

 

Wat is nu je relatie/connectie met Meyer Beheer?

Dat is altijd een prettige relatie geweest. Ik probeer altijd zo veel mogelijk zelf op te lossen en na een paar jaar ervaring lukt dat vaak wel. Dat neemt niet weg dat het fijn is dat je op kantoor bij Meyer Beheer altijd specialisten kan spreken wanneer je er een keer niet uit komt. Ik heb regelmatig contact met bijvoorbeeld inkoop of administratie wanneer je specifieke vragen hebt. Facilitair probeer ik zo veel mogelijk zelf te doen maar regelmatig heb ik toch de TD nodig wanneer iets mij boven de pet gaat. Ik ben tegenwoordig niet meer vaak in de buurt maar ik vind het altijd leuk om na een tijdje weer binnen te lopen op het kantoor in Etten-Leur.

 

Aan de hand van jouw eigen groei/ ervaringen zou je de huidige en-/ of nieuwe Bazen nog iets mee willen geven?

Werk hard en zorg dat je plezier hebt in wat je doet. Het klinkt cliché maar het is echt een combinatie van deze twee dingen. Het moet vanzelfsprekend voelen dat je er iedere dag alles uit probeert te halen!

 

Logo Eindhoven Centraal.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lijkt jou het ook zo leuk om bij Grand Café Eindhoven aan de slag te gaan?
Bekijk de openstaande vacatures hier!

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs