Omdat de verschillende concepten van Meyer Horeca Groep verspreid zijn door heel Nederland zijn er voor onze bazen in de horeca diverse opties om te groeien binnen het bedrijf. Allissa is een mooi voorbeeld van de groeimogelijkheden en het pad dat jij als baas kunt belopen. In deze blog nemen wij jou mee in haar ontwikkeling binnen Meyer Horeca Groep.

 

Sinds 2011 ben je in dienst bij Meyer Horeca Groep. Je hebt al heel wat functies en zaken gezien binnen het bedrijf. We zijn dan ook erg benieuwd naar het pad dat jij tot nu toe hebt bewandeld binnen de organisatie.

 

In welke rol ben je binnen het bedrijf gestart?

Als 18- jarige ben ik gestart in de bediening in Rhenen. Toen ik in Rhenen begon was het nog Tante Loes. Dat concept sprak mij toen heel erg aan. Daarvoor had ik een bijbaantje in de supermarkt waardoor ik zonder horeca ervaring startte.. Ik ben als parttime horeca medewerker aan de slag gegaan. Na een half jaar vroeg de leidinggevende of ik fulltime wilde gaan werken. Dat wilde ik wel, zodat ik veel kon werken en geld kon verdienen.

Allissa 2.jpg

 

Bij Tante Loes heb ik 5 -6 jaar gewerkt voor een andere eigenaar en ben ik altijd medewerker bediening geweest. Er was toentertijd ook geen mogelijkheid om te groeien. Doordat ik erg jong was en we al een aardig vast leidinggevend team hadden, kreeg ik niet het idee dat er doorgroeimogelijkheden waren.

 

In 2016 is Tante Loes omgetoverd tot een van de eerste Moeke concepten. Hoe was dit voor jou?

In 2016 werd ons verteld dat de zaak werd overgenomen door Meyer Horeca Groep. Voor mij en het team was de grootste vraag of we nog werk zouden hebben. Of het nou Meyer was of iemand anders, wij wilden graag blijven werken! Ik was toen ook erg blij dat ik kon blijven, verder stond ik ook overal open voor.

 

In de periode dat Tante Loes verbouwd werd tot Moeke hebben wij als team ook veel geholpen. Moeke lag toen der tijd ook alleen nog in Breda. Doordat ik zo betrokken ben geweest bij de verbouwing kreeg ik ook echt een binding met het nieuwe concept.

 

Allissa 1.jpg

Hoe is het gekomen dat je uiteindelijk graag wilde doorgroeien binnen de horeca?

Toen ik fulltime ben gaan werken had ik al snel door dat ik het wel heel erg leuk vond. Nadat Meyer er een Moeke van heeft gemaakt,  ben ik vrijwel direct doorgegroeid tot 1e medewerker bediening. Er kwam beweging in het team. De rol als 1e medewerker bediening heb ik een half jaar vervuld. Toen de bedrijfsleider later ook vertrok heb ik samen met een andere collega veel taken opgepakt. In dat half jaar hebben wij veel leidinggevende werkzaamheden opgepakt.
Met alle ervaring die ik had op gedaan in de tijd van Tante Loes en daarna ook bij Moeke ben ik het gesprek aan gegaan omdat ik mij wel bedrijfsleider zag worden van Moeke Rhenen. Mijn andere collega waarmee ik veel taken had opgepakt wilde dit ook. Uiteindelijk hebben we samen de rol van bedrijfsleider vervuld. We hebben veel stappen gezet voor de zaak en Moeke echt op de kaart gezet in de omgeving.  

Toen kwam het verzoek vanuit het servicekantoor of een van ons een andere zaak wilde gaan doen. Dat was Moeke Nijmegen. De andere bedrijfsleider had daar minder interesse in, zij zat prima op haar plek. Ik had daarentegen wel zin in een nieuwe uitdaging en vond het ook heel tof om alleen een hele nieuwe zaak te openen! 

 

Na de groei binnen de zaak in Rhenen was dit inderdaad een mooie stap voor jou!

Ja, op deze manier had ik weer een nieuwe locatie met nieuwe uitdagingen en kon ik er zelf mijn eigen draai aan gaan geven. Hier heb ik uiteindelijk 3 jaar als bedrijfsleider gewerkt en ben ik afgelopen december in de nieuwe rol van horeca manager gestapt.

 

Hoe is dat voor je want dat is natuurlijk een hele andere rol dan bedrijfsleider?

Ja, ik vond dat in het begin heel erg wennen. Zeker omdat ik in Nijmegen alles zelf heb opgezet. Ieder plantje en dingetje staat zoals ik dat wilde. Dan moet je een nieuwe bedrijfsleider gaan aannemen en moet je dat echt gaan loslaten en in een ondersteunende rol gaan zitten in plaats van dat je zelf op de vloer werkzaam bent. Ik ben daar nu wel in gegroeid en laat het gewoon los en op zijn beloop gaan. Ik vond het zelf namelijk ook erg fijn toen ik bedrijfsleider was om de vrije hand te krijgen in een eigen zaak in plaats van dat iemand steeds zei wat ik moest doen. Daarnaast kan ik ook mezelf goed in deze rol verplaatsen omdat ik weet wat er in de zaak speelt en wat er op de vloer gebeurd.  

 

Hoe ziet jouw dag als horeca manager eruit?  

Dit is een functie waarbij ik een ondersteunde rol heb voor de bedrijfsleiders van diverse zaken. Op vaste dagen heb ik overleg met het management team. Dan probeer ik ook op deze locatie te blijven, zodat ik kan meekijken maar ook kan meehelpen mocht dit nodig zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een bedrijfsleider net gestart is, dat deze wat meer begeleiding nodig heeft, of dat er een belangrijk event is waar ik ook even meekijk.  Zo spring ik soms ook nog wel mee op de vloer.

 

Met wat voor vraagstukken komt een bedrijfsleider naar jou toe als horecamanager? 
Echt met van alles. Het kan gaan over praktische zaken zoals medewerkers of randzaken waar een bedrijfsleider mee te maken krijgt zoals financiële zaken.  Maar het kan ook zijn dat een bedrijfsleider met mij wil sparren over bepaalde situaties. Dit geeft ze een bepaald kader waarin ze kunnen acteren in bepaalde situaties. 
 
Hoe zie jij jouw toekomst voor je binnen Meyer Horeca Groep? 
Ik ben natuurlijk nog maar net gestart in mijn rol als horeca manager. Vanaf 1 november heb ik er nog 2 zaken bij wat mij al weer een leuke uitdaging geeft. Ik hoop mezelf dus vooral nu te blijven ontwikkelen als horeca manager met bijvoorbeeld andere zaken waar ik kan helpen en ondersteunen en weer op een bepaald niveau kan krijgen.  

 

 Allissa 3.jpg

 

Leuk om te zien op welke manier Allissa binnen Meyer Horeca Groep is doorgegroeid en welke stappen zij de afgelopen jaren heeft gemaakt! Wil jij ook jouw carrière starten binnen de horeca? Bekijk hier de openstaande vacatures!

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs