Begin november is de gloednieuwe Burger King en Subway Geffen A59 geopend. We spreken Jeroen, CFO van Meyer Horeca Groep over het voortraject en het eindresultaat van deze prachtige vestiging.  

 
Voorheen was de Burger King en Subway op een andere locatie in Geffen gevestigd. Hoe is de behoefte ontstaan voor een geheel nieuwe vestiging? 
De oude locatie was toe aan vervanging. Het pand was gewoon op. Aan de overkant stond een afgebrand pand wat al lang op zoek was naar een nieuwe bestemming. Zo zijn wij in gesprek gekomen met de ontwikkelaar en zijn we tot een overeenstemming gekomen om hier Burger King en Subway te gaan huisvesten. Win- win! Image (6).jpeg

We zijn heel benieuwd hoe het proces van het openen van een nieuwe zaak in elkaar steekt. Zou je ons mee kunnen nemen in het proces wat eraan voorafgaat.  

Wat komt er allemaal kijken bij het openen van een nieuwe zaak?  

Er komt ontzettend veel bij kijken. We gaan natuurlijk eerst berekenen of het rendabel is om op deze locatie dit concept weg te zetten. Dit laten we soms door een externe partij onderzoeken. Vraagstukken die hierin meegenomen worden zijn; Komt er voldoende verkeer voorbij? Of zijn er veel concurrenten aan deze kant van de snelweg? Het rapport dat hieruit is gekomen heeft ons doen besluiten om op deze locatie onze merken te vestigen.  

 

Vervolgens gaan we samen met onze projectleider en ontwikkelaar kijken wat er allemaal mogelijk is op locatie. Doordat Burger King en Subway een wereldwijd bekend merk is staat er veel vast wat betreft de regels hoe een zaak eruit hoort te zien. We zijn aan de slag gegaan met vergunningen, signing en de inrichting van het pand. 

Voor de inrichting moeten we goed nadenken over de looproutes in de keuken. Dit moet zo efficiënt mogelijk zijn zodat het personeel goed hun werk kan verzetten zonder elkaar in de weg te lopen.  

Naast de beslissingen die genomen worden over het pand, willen we natuurlijk ook de nieuwe vestiging bekend maken aan de omliggende dorpen. Dit is een vestiging die zowel veel gasten uit omliggende dorpen ontvangt als direct via de snelweg. De ontwikkelaar zorgt voor borden langs de snelweg en de merken komen in het groot op een paal te staan naast het pand. Dit bord zou voor een zichtbaarheid van 5 kilometer moeten zorgen. Op deze manier trekken we gasten aan voor onze locatie. 

 

Daarnaast hebben we ook een gloednieuw team aan collega's nodig die samen deze prachtige locatie gaan dragen. Hiervoor zijn ook diverse activiteiten opgezet. Zo zijn er Abri's geplaatst en zijn er wervingsposters opgehangen op openbare plaatsen in de dorpen eromheen. Tevens, wordt hierbij ook social media ingezet voor het opzetten van campagnes om nieuw personeel aan te trekken.  

Ondanks dat de vestiging aan de snelweg ligt, is de locatie goed te bereiken op de fiets doordat er nog een extra weg achter het pand ligt. Naast dat het leuk is om in een nieuwe omgeving te werken is de bereikbaarheid dus ook ideaal voor jongeren die een bijbaan zoeken.

 

BK Nieuw 2.jpg

Zijn er bepaalde zaken waar je tijdens deze verbouwing van hebt geleerd en die je in het vervolg anders zal doen? 

Ja die zijn er natuurlijk altijd. We hebben meermaals een nieuwe locatie geopend. Iedere verbouwing hebben we te maken met andere partijen waardoor we nooit van tevoren kunnen zeggen hoe een nieuw project zal gaan verlopen. Iedere keer leren we dan ook weer bij en nemen we onze ervaringen weer mee naar een volgend project. Ook nu hebben we weer gezien hoe belangrijk het is dat er een duidelijke projectleider is en dat hij/ zij ook fulltime beschikbaar is.  

Image (10).jpeg

  

Burger King en Subway zijn nu in één restaurant gevestigd. Het zijn twee verschillende merken. Waarom is ervoor gekozen om deze twee merken in één restaurant te vestigen?  
We zien dat deze combinatie goed werkt omdat het concept “foodcourt” steeds meer opkomt. Mensen willen graag op één plek meerdere keuzes hebben.  

Daarnaast is het ook erg leuk voor het personeel. Doordat er twee merken in een pand gevestigd zijn kunnen ze namelijk voor beide merken werken. De ene dag zullen ze een broodje Sub maken bij Subway en de andere dag bakken ze Twister Fries en maken ze een Whopper bij Burger King.  

We hebben deze combinatie al in Muiden uitgerold en hier zien we ook dat dit goed werkt. Komend jaar staat er ook een nieuw project op de planning waarbij we Burger King en Subway weer gaan combineren.  

Image (4).jpeg

Wil jij Baas worden op deze prachtige locatie bij Burger King én Subway? Bekijk hier de vacatures!  

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs