Sinds een jaar valt Havana Den Haag onder de directe aansturing van Meyer Horeca Groep. Zodra je hier binnenloopt waan je je in de Zuid- Amerikaanse sferen. Van een lekkere lunch of diner aan het Buitenhof tot aan cocktails drinken aan de vernieuwde bar en dansen tijdens de clubavonden. Alles is hier mogelijk, wat het werken voor de bazen in de horeca erg leuk maakt. Remco, assistent- bedrijfsleider werkt ondertussen al 11 jaar bij Havana. Hij neemt ons graag mee in de mogelijkheden die Havana allemaal te bieden heeft voor jou als Baas in de Horeca. Lees je mee? Havana binnen.jpg

 

Kun je ons meenemen in de verschillende mogelijkheden die er als Baas zijn bij Havana Den Haag? 

We zijn een combinatie van een grand café en een nachtclub. En focussen we ons ook veel op het maken van cocktails, wat nog eens voor een extra diversiteit zorgt. Dus naast dat je in de bediening kunt werken als runner of wijkloper heb je ook de mogelijkheid om je als cocktailshaker en echte bar man- of vrouw te specialiseren. 

Daarnaast hebben we voor de dansvonden ook nog jobs in de garderobe of barback waarbij je als ondersteuning van de bar werkt. Je haalt de glazen op en vult de bars bij.  

Het werken achter de bar tijdens de nacht is toch ook net wat anders dan tijdens lunch of diner. Omdat er tijdens de nacht meer mixdrankjes en shotjes besteld worden heb je meer direct contact met de gast omdat iedereen zelf aan de bar komt bestellen. Overdag komt het minder vaak voor dat er gasten aan de bar komen zitten. Dan ben je ook meer bezig met bestellingen maken. In de avond heb je dan ook wat meer tijd om echt een praatje te maken. Het werken tijdens de nacht is echt doorstampen. Dit is een andere manier van werken. Snel drankjes maken, direct afrekenen en je moet goed opletten wie er als eerste heeft besteld en wie je vervolgens gaat helpen. En zijn er ookwel eens mensen die net een drankje te veel op hebben waar je ook goed op moet letten. Hierdoor sta je ook in nauw contact met de supervisors. 

 

Kun je ons een kijkje achter de schermen geven? Wat gebeurt er voorafgaand aan een clubavond?  

Voor een clubavond moeten we veel ombouwen. Het meubilair in het restaurant wordt opgestapeld. De dansvloer wordt gelegd, we bouwen een garderobe in de zaak en de DJ Booth wordt klaargezet. En de bar wordt anders ingedeeld. Er gaat nogal eens wat stuk tijdens de nacht waardoor we minder kwetsbaar glaswerk gebruiken. Ook hebben we een ander drank assortiment met een bepaalde selectie cocktails waardoor we de bar anders inrichten. 

Havana-09991.jpg

Is er dan ook iedere nacht een cocktailshaker aan het werk?  

In principe is er iedere nacht iemand aanwezig die cocktails kan maken. We hebben een apart cocktailstation aan één kant van de zaak. Deze is echt bedoelt voor de nacht. Het is hierbij ook belangrijk dat we opgeleiden bazen hier aan het werk hebben. Momenteel hebben we een aantal toppers die wel raad weten met het shaken van cocktails. Zij zijn dan ook aan het werk bij het cocktailstation tijdens evenementen. 

Wat is de grootste uitdaging waar je tegen aan loopt in de nacht?  

Het bouwen van een gezellig team. Niet iedereen is gemaakt voor het nachtleven en je moet van elkaar op aan kunnen. Je moet van stappen houden. Van het uitgaan zelf. Ik ging vroeger heel veel uit. Op vrijdag en zaterdag werkte ik altijd in de nachten. Dat was voor mij de perfecte combi, je gaat uit, bent in dezelfde setting maar je wordt er dan ook nog voor betaald. Dat vond ik altijd leuk. 

 

De bazen die de nacht shifts draaien, werken zij ook echt alleen maar tijdens de nacht of zijn er mogelijkheden voor een variërend rooster?  

Er zijn een aantal medewerkers die ook overdag en avonden werken. Dit is ook iets wat ons uniek maakt. Er zijn zo veel mogelijkheden bij ons in de zaak om aan de slag te gaan. Iedere dienst is weer heel anders om in te werken. Ik denk echt dat er voor ieder wat wils is. Naast de bovengenoemde mogelijkheden hebben we in de zomer ook nog een kiosk. Dit is een uitgifte punt met zelf service wat meer een strand vibe afgeeft. De geruime mogelijkheden die Havana biedt zorgen ook voor een groot diversiteit aan gasten. Al met al zorgt dit in mijn optiek voor de perfect werkplek waar voor jou als baas ook veel mogelijk is! Havana cocktails.jpg

 

Wat is het populairste drankje bij Havana? 

Over het algemeen wordt Mojito het meest verkocht. Maar de Pornstar martini is ook erg hot. 

 

Bestellen mensen tijdens de nacht ook cocktails?  

Over het algemeen worden er meer mixdrankjes besteld. Maar cocktails verkopen we ook nog steeds, zoals Long Island Ice Tea en Cuba Libre. Tijdens de nacht worden vaak wel de wat simpelere cocktails benut. Moscow Mule en Mojito dat loopt altijd wel door. Vaak zie je dat cocktails voornamelijk op het begin van de avond besteld worden. En dat ze later op de avond shotjes en mixdrankjes gaan bestellen. 

 

Wat is je eigen favoriete drankje? 

Vroeger dronk ik Bacardi cola. 

Op het moment drink ik de Bramble van Bombay. Dit is een gin. Met een speciale tonic. Yum! 

 

Wat vind je het leukste moment om te werken? 

Vroeger heb ik heel veel nachten gewerkt maar dat vind ik ook wel mooi geweest. Dat laat ik aan de wat jongere bazen over. Maar ik denk dat zowel de lunch als diner zijn eigen charmes heeft. 

Bij de lunch draait het allemaal net wat sneller dan de avonden. Mensen zitten wat korter. Je moet wat meer vaart hebben in je service. Ik vind het diner wel echt het leukst. Het is altijd gezellig, het bruist altijd! Je hebt de borrelaars, mensen die een hapje komen eten of gasten die echt voor een cocktail komen. Op zo’n momenten komt het concept van Havana wel echt het beste tot zijn recht vind ik. De lunch is een moeilijker stuk van Havana. Het is een grotere uitdaging om de lunch goed te laten lopen omdat Havana wel wat meer een avond concept is. Je merkt in de zomer dat er toeristen zijn die lekker op ons mooie terras komen zitten. Dan is het ook gezellig druk. 

Voor de verbouwing oogde de zaak vanuit buiten ook wat donkerder. Waardoor mensen minder goed naar binnen konden kijken wat het wellicht ook minder aantrekkelijk maakt om naar binnen te gaan. Na de verbouwing is dit opgelost met nieuw licht. 

 

Wat is je meest memorabele moment bij Havana? Wat staat je nog het meeste bij?  

We hebben meegedaan aan de Bar Staff challenge van Red Bull. Dat is wel al bijna 7 jaar geleden. Het hele jaar moesten we challenges doen. Dat ging van een filmpje opnemen tot foto’s maken, tot een bepaalde dans doen met op het einde een schreeuw. Dit hebben we toen gewonnen! We zijn toen voor 5 dagen met 10 medewerkers naar Crashed Ice in Finland mogen gaan. Dat was wel echt heel gaaf. Dat was voor mij wel echt een van de leukste dingen. 

We hebben verder hele leuke uitjes. Dat maakt het werken erg leuk. Ik denk dat het werken bij Havana extra speciaal is door de familieband die iedereen met elkaar heeft. Er is onderling een erg goede sfeer waarbij het personeel ook privé met elkaar dingen onderneemt. Er is altijd wel een collegiale en goede sfeer onderling. 

 

Als iemand overweegt om bij Havana te werken, wat zou je dan zeggen? Heb je een tip? 

Openstaan. Vooral laten zien dat je enthousiast bent en wilt leren. Dat is het belangrijkste vind ik. Je moet het leuk vinden om sociaal te zijn.

 Havana-00553.jpg

 

 

 

 

 

Wil jij ook Baas worden in een grand café met Zuid- Amerikaanse sferen waar veel mogelijkheden zijn? Bekijk de vacatures hier


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs