De zomer is begonnen en de temperaturen stijgen;

hoe zorgen onze horecabazen dat ze koel kunnen blijven?

 

Het is zomer en dat betekent hoge temperaturen en volle terrassen. De gasten kunnen heerlijk van de zon genieten op jouw terras! Dit betekent een stapje extra zetten voor jou en alle andere bazen in de horeca.

en85.jpg

Maar hoe blijf je koel tijdens het werk? Boven de warme pannen in de keuken of vol in de zon op het terras? Hierbij onze tips!           

-          Drink genoeg water! Het is belangrijk om altijd een goed gevuld glas water te hebben staan. Pak geen ijskoud water, dit zorgt er juist voor dat je lichaam warm blijft en dat wil je niet!

-          Vermijd cafeïne en suikerhoudende dranken, deze houden vocht vast waardoor je lichaam opwarmt.

-          Draag luchtige kleding, in hoeverre jouw werkkleding dit toe laat.

-          Vermijd veel make-up; Zorg ervoor dat de hitte weg kan en beperk het gebruik van make-up.

-          Koel even goed af tijdens de pauze. Zoek de verkoeling op, bijvoorbeeld in de schaduw. Om extra af te koelen kan je je polsen en nek nat maken  met wat koud water.

-          Eet fruit! Onder andere watermeloen, aardbeien en frambozen zijn fruitsoorten die je laten afkoelen.

-          Probeer je vooral niet te druk te maken om de warmte. Blijf rustig! Je druk maken in de hitte werkt niet verkoelend.

 

Blijf gehydrateerd! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Drink voldoende water, zo blijft je lichaam koel en droog je niet uit. En let op elkaar. Zie je dat jouw collega niet genoeg drinkt? Haal ook drinken voor elkaar.

 

Met deze tips blijf jij heerlijk koel tijdens de warme zomermaanden en wordt het een om feestje te knallen op het terras of in de keuken. De laatste gouden tip; Smeren, smeren, smeren. Zorg dat je goed bent ingesmeerd en dat je blijft bijsmeren gedurende de dag. Vergeet vooral je oren en neus niet!

 

Blijf de hitte de Baas!


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs