Meyer Beheer bestaat al meer dan 30 jaar en is uitgegroeid tot één van de grootste horecabedrijven in Nederland. Wij zijn heel benieuwd waar jij ooit bent begonnen! Hoe waren de jonge jaren van Laurens Meijer..

 

Hoe was jouw eerst baan in de horeca? LMklein.jpg

Sinds mijn 15e werk ik in de horeca. Ik ben begonnen als kelner op de veerboot naar Vlieland. Het waren lange en zware dagen van half zeven ‘s ochtends tot half 11 ‘s avonds. Ik vond het geweldig! Er zijn alleen maar gasten aan boord die op vakantie gingen of terugkomen van vakantie. Circa 1.000 man die binnen twee en een half uur wat komen eten en drinken. Er moest zo veel en snel mogelijk verkocht worden. Iedereen was in vakantiestemming, dus het was er altijd gezellig.

 

Was dat gevoel van gastvrijheid er direct?

Bij mij wel, maar ik heb veel collega’s zien komen en gaan omdat het lange en zware dagen waren, maar ik genoot er juist van. Na 3 jaar op de boot gewerkt te hebben ben ik als ambulant kelner gaan werken. Toen heb ik de meest uiteenlopende situaties meegemaakt; van recepties met witte handschoentjes aan tot ‘s nachts achter de bar in een discotheek door heel Friesland.

 

Hoe ben je uiteindelijk in Breda terechtgekomen?

Tijdens mijn werk in discotheken zag ik dat er veel geld te verdienen is. Daarom ben ik samen met mijn broer met een brouwerij gaan praten om een horecazaak te beginnen. Eerst kochten we twee discotheken – beide haast failliet - in Breda en daarna kwam de Graanbeurs op ons pad. De Graanbeurs was onze cashcow.

 

Broers Gerrit & Laurens MeijerMaar uiteindelijk wilden jullie meer zaken?

Op een gegeven moment hebben we een enquête gedaan onder onze bezoekers, hiervoor kregen ze een gratis biertje. Je kon dan ook wel raden dat de meest gedane suggestie was om meer enquêtes te doen…  Eén van de vragen was; In welke zaak ben je hier voor geweest? Er werd heel vaak Café Janssen ingevuld. Toen dacht ik; hier moet ik iets mee. Kort daarna ging onze ijsblokjesmachine kapot en ik wist dat ze bij Café Janssen zo’n machine hadden staan. Ik stuurde hiervoor iemand naar Café Janssen voor ijs met de boodschap dat ik de hele machine wel wilde kopen. Die ondernemer zei daarop; Je kunt de hele zaak wel overnemen, en dat hebben we ook direct gedaan! En hierna ging het snel, volgde meer zaken en wilden we uitgedaagd blijven.

 

Wat maakte dat het bedrijf bleef groeien?

Overal van leren! De afgelopen jaren heb ik veel algemene kennis opgedaan wat ik weer kon gebruiken om de zaken beter te maken. Ik heb nooit spijt van de dingen die ik doe, ik vind alles interessant. Ik ken geen problemen, alleen maar uitdagingen. Uitdagingen kan ik oplossen en daarna weer kijken naar de toekomst.

 

Van Friesland naar Breda en daarna van Venlo tot Groningen en van Enschede tot Scheveningen.. 

Wil je ook voor één van de horecazaken van Meyer Beheer werken? Bekijk alle vacatures op de site hier!

 

 

STG_6587.jpgz40.jpgbr9.jpg

 

 

 

Wat je verder nog wilt weten over het bedrijf en Baas in de Horeca...

 

Baas in de Horeca is dus een initiatief van Meyer Beheer BV. Als een van de grootste horeca werkgevers in Nederland willen we ook de beste en leukste werkgever zijn. Jij bent als medewerker ons belangrijkste kapitaal en jouw kennis en kwaliteiten zijn onmisbaar voor ons succes. Met de gastvrijheid en zorg waarmee jij onze gasten verrast en verzorgt, doet Meyer Beheer dat ook voor jou. Er wordt samen hard gewerkt - met passie, ambitie en TROTS - én gelachen!


Meyer Beheer vindt goed werkgeverschap dus erg belangrijk. Dat zit hem uiteraard in goede primaire arbeidsvoorwaarden, maar denken we ook graag aan de secundaire arbeidsvoorwaarden ofwel: Hoe maken we werken in de horeca zo leuk mogelijk!


Zo zorgen we voor training en opleiding in alle lagen van de organisatie met zowel online als offline leren. Zorgen we voor een prettige werkomgeving, kan je zomaar ineens verrast worden met concertkaarten, krijg je misschien wel korting bij jouw favoriete zaak en zijn de personeelsfeesten de avonden waar nog lang over wordt nagepraat.


Je kunt ook lekker jezelf zijn. Dat vinden we namelijk belangrijk, voor iedereen die gastvrijheid en het verwennen van de gasten op nummer 1 heeft staan is er plek als baas in de horeca!


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs