We naderen het begin van de lente waardoor de voorbereidingen voor het terrasseizoen al in volle gang zijn. Ieder jaar moet het terras er natuurlijk weer spik en span uitzien en hebben de bazen er weer zin in om er een mooi seizoen van te maken. Echter, gaan hier wel een aantal dingen aan vooraf voor dat het zo ver is. Over de voorbereidingen van het nieuwe terrasseizoen gaan we in gesprek met Eelco, COO van Meyer Horeca Groep. Lees je mee?  

 

Welke voorbereidingen worden er getroffen om de zaken voor te bereiden op het terrasseizoen? 

Het is altijd weer een grote uitdaging om de zaken klaar te maken voor het nieuwe terrasseizoen. Het begint altijd met praktische zaken zoals het opbouwen van het terras. De tafels en stoelen worden weer geplaatst, de planten bakken worden uitgehaald en de parasols worden opgezet. Ook moet er na de winter een hoop onderhoud worden gepleegd.  

 

Naast de praktische zaken willen we dat alles er ook netjes en aantrekkelijk uitziet. Denk hierbij aan schone stoelen, frisse dekentjes/kussentjes, heaters die goed werken maar ook eventueel een buitenbar die er weer tiptop uitziet. Ook plaatsen we voor het seizoen vaak bomen op het terras en worden de bloembakken weer opnieuw gevuld. Eigenlijk willen we altijd dat wij het mooiste terras van het plein hebben.  Door de drukte in de zomer hebben we in dit seizoen ook meer personeel nodig. Zo is de HR- afdeling momenteel bezig om een niWhatsApp Image 2023-03-24 at 10.23.31 (4).jpegeuwe wervingscampagne op te zetten voor het aannemen van nieuw personeel. Voor de campagne inventariseren we met elkaar wat we nodig hebben om van het nieuwe seizoen een succes te maken. Je kunt hierbij denken aan het aantal mensen dat we in totaal nodig hebben, hoeveel nieuwe medewerkers er nog bij moeten komen en hoe we in de verhoudingen met vast en seizoen personeel zitten. Maar gaan we ook kijken of er huidige medewerkers wellicht een stap kunnen gaan maken of die wellicht geïnteresseerd zijn in een leidinggevende rol. Zij moeten vervolgens ook goed ingewerkt worden.  

 

Worden er vaker dingen gewijzigd op of aan het terras?  

Ja, dit wordt jaarlijks herzien. Dan kijken we naar wat we eventueel nog nodig hebben of weg kunnen laten. Ook moeten er jaarlijks dingen vervangen worden zoals meubilair, aankleding en parasols.   

Dit jaar hebben we bijvoorbeeld de parasols herzien. Hierbij kijken we goed naar de grote van het terras. Ze moeten voldoende dekking geven op het terras maar dienen ook makkelijk verschuifbaar te zijn. We maken ook afspraken met elkaar wanneer de parasols open of dicht gezet worden. Parasols maken een terras gezellig maar zolang het niet boven de 25 graden is, willen mensen graag in de zon zitten. Als het bewolkt of donker weer is zetten we alle parasols open. Dit lijkt een beetje de omgekeerde wereld maar het werkt wel het beste. 

 

 

 

Wanneer gaat het terrasseizoen van start?  

Over het algemeen begint het seizoen eind maart t/m eind september. Het is altijd even afwachten hoe goed het weer wordt. Bijvoorbeeld de dagen dat op je weer app 16 graden staat met een zonnetje, dan weten we dat het drukke dagen gaan worden. De laatste jaren zie je ook dat het weer echt goed is in april. In alle zaken hebben we heaters zodat ook, als het een beetje regenweer is, gasten aangenaam onder een parasol op het terras kunnen zitten. 

 

Wat wordt er marketing- technisch gedaan ter voorbereiding op het terrasseizoen?  

Met behulp van de marketing- afdeling proberen we mensen te verleiden dat we het lekkerste terras hebben om te verblijven. Waar je je zondag of je lunch kunt door brengen onder het genot van een hapje en een drankje. Ook is het terras een verlengstuk van onze concepten.  

Mensen willen graag lekker op een terras kunnen zitten. Het gaat niet alleen om eten en drinken maar om het algehele gevoel wat je krijgt als je op het terras zit.  

Dit is iets wat met marketing- materiaal ook uitgestraald kan worden. Mooie en gezellige foto’s waarbij je zin krijgt in die cocktail op die zomerse dag zijn natuurlijk het beste.   

Voor het nieuwe seizoen hebben we een nieuwe kaart waarbij we het aantal gerechten wat beperkter hebben gehouden. Wel willen we een stap maken in de kwaliteit en uitstraling van de gerechten.  

Mensen moeten het gevoel bij ons hebben dat ze lekker op het terras kunnen blijven plakken. Het liefste heb je natuurlijk dat mensen in eerste instantie om 13:00 uur een broodje komen eten maar vervolgens om 17:00 uur nog op het terras zitten met een drankje. Ik vind het ook belangrijk dat ons terras er ook voor iedereen is, iedereen is

welkom.

 

Merk je dat het personeel tijd heeft om aan de voorjaars drukte te wennen?  

De dynamiek is altijd weer even anders. Het kost weer tijd om te wennen. Het is natuurlijk ook hard werken. Daarom proberen we alles erom heen goed te regelen. Hier leren we ieder jaar ook over bij. De eerste ontwikkeling was een hele tijd geleden al met de iPod. Waarbij de bediening middels de iPod de bestellingen kon doorvoeren naar de keuken en de bar. Twee jaar geleden zijn we begonnen met het werken van headsets. Zodat de communicatie beter is met de keuken en de bar. Vorig jaar zijn we begonnen met wachtbuzzers op het terras. Dit zijn allemaal dingen die het makkelijker en overzichtelijker maken voor het personeel. 

 

Heb je een tip hoe de horeca bazen zich het beste kunnen voorbereiden op het aankomend seizoen? 

Het gaat erom dat je vooral zin hebt om bij ons te komen werken. Om vervolgens in een leuk team en werkomgeving het je helemaal naar je zin te maken. En als er iets is wat je nodig hebt om je werk beter te kunnen doen, bespreek dat dan ook vooral met de leidinggevende. Daar zijn we ook voor. Maar vooral plezier hebben in je werk, en dat ze ook een beetje kunnen meegenieten van het weer.  

 

Welk drankje drink jij het liefst op het terras?  

Ligt eraan hoe laat het is. Ik drink dan graag Sprite maar dan wel met een bittergarnituurtje.  

 

10.jpg

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs