Binnenkort, zodra het kan gaan we Moeke Ede openen. Bij de opening van een nieuwe zaak komt veel kijken. We spreken erover met Jeroen Verhoeven, Financieel Directeur bij Meyer Beheer.
Afbeelding1.jpg

Waar kijken jullie eerst naar bij het openen van een nieuwe zaak, waar begin je?

Het eerste waar we mee gaan beginnen is de locatie. Laurens heeft een groot netwerk en is vaak onderweg. Hij gaat langs bij veel verschillende horecapanden. Zodra hij potentie ziet, gaan we hier in teamverband over brainstormen. Daarna gaan we aan de slag met het plan verder te ontwikkelen, investeringsbegrotingen maken, etc.

 

Wat zijn de uitdagingen waar je tegenaan loopt? Zijn deze vaak hetzelfde of is dit iedere keer weer anders?

Dat is iedere keer weer anders. De uitdagingen waar we tot nu toe bij Moeke Ede tegenaan liepen gingen met name over  bouwkundige zaken. Het is een historisch pand wat het extra ingewikkeld maakt. In constructief overleg met de gemeente zijn we er goed uitgekomen en staat er nu weer een prachtige Moeke! Iedere opening is altijd weer spannend.

Daarnaast is het altijd een leuke uitdaging om met een nieuw team mensen te gaan werken. Medewerkers zijn eigenlijk altijd blij met ons als overnemende partij. Zij zien ons toch als een partij waar ze lekker mee aan de slag kunnen gaan. Mensen zien ook weer nieuwe mogelijkheden voor hun eigen ontwikkeling.

 

Zijn er zaken uit het verleden waarvan je hebt geleerd met het openen van nieuwe zaken?

We zijn continu aan het leren. Zo probeer je het iedere keer weer beter te doen. Kijk bijvoorbeeld naar het ontwerp van de zaken. We werken met een professioneel bedrijf sinds een paar jaar. Dat werkt heel prettig, maar daar moet je als organisatie ook in meebewegen. Zij hebben een planning, waardoor wij niet continu onze aanpassingen kunnen doorvoeren. We moeten ons in deze houden aan het budget wat van te voren is vastgesteld.

 

Verder is het heel belangrijk om een team al op een heel vroeg stadium te betrekken in het plan; wat gaan we bouwen, hoe gaat het eruitzien en waar kom je te werken. Om iedereen al vroeg in dit traject mee te nemen worden ze er bewust van hoe de zaak eruit komt te zien. Het is de bedoeling dat het team de Moeke vestiging gaat omarmen en dit lijkt mij een goeie manier.

 

Wat is het leukste aan het openen van een nieuwe zaak?

Het enthousiasme en de trots van het team wat er staat! Iedereen is in de laatste weken druk aan het werken om ervoor te zorgen dat het strak staat. Het team bouwt in de laatste weken écht aan een nieuw zaak. De medewerkers worden steeds trotser, aangezien ze letterlijk mee hebben geholpen met de laatste loodjes.

 

Wat zou je als laatste tip willen meegeven voor aankomende bazen die willen solliciteren in de horeca?

Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, de medewerker staat op één. Op het moment dat de medewerker het gevoel heeft dat hij niet op één staat, moet hij ook zeker aan de bel trekken! Zet vooral jezelf in de spotlights, de mogelijkheden bij Meyer Beheer liggen voor het oprapen!

 

Zie jij het ook wel zitten bij Meyer Beheer?

Sollciteren kan zeker! Wij hebben door heel Nederland de leukste horecavacatures open staan.. Kijk gerust even rond op de website! 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs