Bij De Drie Gezusters is iedereen welkom. Het is de huiskamer van Groningen waar je terecht kunt voor een ontbijt, lunch, huisgemaakt gebak en een borrel & diner. Tevens kan er tot in de late uurtjes gedanst worden bij de Zusjes. De vele mogelijkheden maakt het werk erg divers en is geen dag hetzelfde. Wij zijn dan ook erg benieuwd hoe het is om te werken bij De Drie Gezusters Groningen. Sander, Assistent Locatie Manager van dit iconische pand, is hier al jaren werkzaam en vertelt ons in onderstaand interview over zijn ervaringen. 

 

Wat vind je het leukste aan het werken bij De Drie Gezusters?

De Drie Gezusters is een enorm dynamisch bedrijf waar geen dag hetzelfde is. De ene dag hebben we een bedrijvenloop waar we 1.100 gasten mogen verwelkomen voor een grandioze borrel en de volgende dag zenden we om 07:00 s ’ochtends F1 uit in Sportsbar De Groote Griet. Daarnaast is voor mij het leukste aan het werken bij De Drie Gezusters, het werken met mensen. Elke dag hebben wij het geluk dat we heel veel gasten blij mogen maken met een mooie ervaring en wanneer zij met een lach op het gezicht vertrekken is dat toch de reden waarom ik voor dit vak gekozen heb. Ik vind het fantastisch om samen met het team elke uitdaging aan te gaan en elke dag weer tot een succes te maken.

Sander - 3G.jpg

Wat zijn je favoriete werkzaamheden?

Ik vind het trainen, inspireren en motiveren van onze medewerkers 1 van mijn favoriete werkzaamheden. Het brengt mij altijd veel voldoening om te zien dat onze medewerkers zich enorm ontwikkelen en steeds zelfverzekerder worden in hun vakgebied. Daarnaast vind ik het stiekem ook enorm leuk om zelf de mouwen op te stropen en de bar in te duiken om te helpen een geweldige sfeer neer te zetten voor onze gasten.

 

Wat is je mooiste moment aan werken in de horeca? 

Ik ben nu ongeveer 14 jaar in dienst bij De Drie Gezusters, dus dat zijn er te veel om op te noemen. Toch is 1 van de mooiste momenten geweest toen we het eerste echte Post Corona evenement konden organiseren. Dit was tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi in 2021 waarbij Max Verstappen wereld kampioen werd. De sfeer onder de gasten was zo uitgelaten en na het winnen van de race stond onze zaak zo volledig op zijn kop, dat ik op dat moment wist dat alles weer goed ging komen en de gasten ons niet vergeten waren.

 

Heb je ooit een blunder gemaakt in de horeca? 

Ik heb wel eens een heel dienblad met drankjes over een gast laten vallen. Gelukkig hebben wij tevens ook een Boutique Hotel De Doelen en na een warme douche en een set schone kleren die een vriend langs kwam brengen konden we hier achteraf gelukkig hard om lachen.

 

Heb je tips voor (aankomend) horecabazen?

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je geniet van wat je doet. Als je plezier hebt in je werk straal je dat ook uit naar de gasten en je collega’s. Probeer altijd het beste uit jezelf te halen en ga altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Soms zal je fouten maken, maar daar leer je enorm van. Soms hoor je collega’s zeggen “ik heb nog nooit iets laten vallen”, dan is mijn antwoord altijd… “Dan doe je niet hard genoeg je best”😉.

Upstairs.jpg

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs