e1.jpg
Het concept Moeke is aan het uitgroeien tot een succes en er staat al weer een nieuwe opening op de planning.
We spreken erover met Eelco Kuijpers, Directeur Horeca bij Meyer Beheer.

 

 

Wat vind je van het concept Moeke en hoe is dit tot stand gekomen?

Ik ben heel trots op Moeke. Het concept Moeke is begonnen in de Bredase wijk Het Ginneken. Moeke was eerst een Belgisch biercafé en in samenwerking tussen de brouwer en Meyer Beheer opgezet. Na verloop van tijd merkte we dat de zaak een nieuwe spirit nodig had. Aan het concept hebben we niet heel veel veranderd maar de branding hebben we ververst samen met een reclamebureau. Dat is in het Ginneken goed aangeslagen. 

 

 

 

Hoe is het vanuit daar verder gegaan?

In 2015 hebben we restaurant Tante Loes in Rhenen overgenomen. Het pand is gelegen op een prachtige locatie en het was de eerste aankoop van Meyer Beheer na een lange tijd. In het begin zat er best veel tegen en door een te kleine bar en onlogisch ingedeelde keuken konden we de drukte van de zomer niet aan. We merkten dat het concept Tante Loes niet meer werkte. Na een aantal goede gesprekken, kwamen we tot de conclusie dat er iets moest gebeuren.

Er waren diverse ideeën ontstaan en we wilden echt iets nieuws neerzetten. We zagen ondertussen dat Moeke in het Ginneken goed liep. Daarbij is de doelgroep in Rhenen redelijk vergelijkbaar met de doelgroep in het Ginneken. Toen is het idee ontstaan om ook van Tante Loes een Moeke te maken. Walter en Gerrit hebben in een hele korte tijd de hele zaak opnieuw ontworpen. Vanuit hier is een bepaalde richting ontstaan in het design en kleurstellingen die zich in elke nieuwe Moeke een beetje verder ontwikkeld. Zo proberen we in elke vestiging met kleine details het verschil te maken.

Het ontwikkelen van een concept is niet iets wat je in een korte tijd doet, dat is een proces dat zich met de jaren vormt en zo proberen we het Moeke gevoel bij de tijd te houden. Inmiddels gaat bijna de 9e vestiging in Ede open.

 

Moeke Ginneken 1893 ;)

 

Moeke Rhenen 2016

 

Moeke Delft 2017

 

Moeke Nijkerk 2018

 

Moeke Enschede 2018

 

Moeke Nijmegen 2020

 

Moeke Scheveningen 2020

 

Moeke Den Bosch 2020

 

Moeke Ede 2020

n15 klein.jpg


 

Wat maakt Moeke uniek en kun je iets meer vertellen over het succes?

Met Moeke verkopen we een bepaald gevoel. De uitdaging in de horeca blijft dat we voor een groot gedeelte hetzelfde fysieke product verkopen als vele andere eetgelegenheden, maar het zit hem vooral in het gevoel wat we meegeven. De oprechte gastvrije omgang met gasten is iets wat wij als Moeke heel goed kunnen. Naast je eigen thuis is Moeke eigenlijk je 2e huiskamer. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat Moeke heel toegankelijk blijft en dat iedereen zich er thuis voelt.

 

Wat verwacht je van Moeke over 5 jaar?

Ik hoop dat we over 5 jaar met Moeke minimaal 25 vestigingen hebben geopend in heel Nederland en dat iedere Moeke iets unieks heeft zoals ze dat nu ook hebben. Iedere Moeke heeft een lokale insteek en is altijd gevestigd in een mooi, excentriek of apart pand. Het zijn geen standaard gebouwen, maar wel met veel terrasruimte.

We willen groeien, maar de uitdaging is om iedere vestiging uniek te houden. Uiteraard halen we aan de achterkant de voordelen en efficiëntie uit het concept maar willen we extern niet uitdragen dat we een grote keten te zijn. Dit doen we door deel te nemen aan allerlei lokale activiteiten, binnen de lokale gemeenschap aanwezig te zijn en willen we dat de bedrijfsleider echt het gezicht is van de zaak. e2.jpg

 

Wat betekent werken bij Moeke voor aankomend bazen in de horeca?

Waar ik altijd heel erg trots op ben binnen Meyer Beheer en binnen de zaken is dat we voor mijn gevoel een platte organisatie zijn. Mensen hebben de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en ik hoop dat wij talent kunnen belonen. Ik vind het mooi om te zien dat een groot gedeelte van onze bedrijfsleiders, chef koks en managers zijn doorgegroeid vanaf de vloer. Het voordeel hiervan is dat ze het concept écht kennen. Iedereen kan binnen een dag een biertje tappen of met drie borden lopen maar het échte gastvrijheidsgevoel wat wij in het concept proberen te leggen, dat gevoel, dat hebben er maar weinig en dat zie ik echt als een talent. Hierdoor blijft het concept op het juiste niveau en stralen we uit wat we willen.

 

Aan de ene kant hoop ik dat de mensen die echt voor de horeca als vak kiezen kunnen groeien in functie en zich kunnen blijven ontwikkelen. Aan de andere kant hoop ik voor bijvoorbeeld studenten die in hun studententijd bij ons komen werken dat ze gewoon een hele leuke tijd hebben. Als ze dan over 20 jaar terug kijken, kunnen vertellen wat een toffe herinneringen ze hebben overgehouden aan het werken in één van onze bedrijven.

 

 

Zie jij het ook wel zitten bij Moeke? 

 

Kijk vooral nog even rond, kom meer te weten over de verschillende bedrijven en locaties en ontdek welke vacatures er openstaan. 

 

ppsstt.. Ook voor Moeke Ede staan staan er al vacatures online, kom jij met ons deze nieuwe locatie opzetten? 

 

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs