Eindelijk is het weer zover, alle terrassen in Nederland zijn weer geopend. Onze bazen hebben de laatste tijd hard getraind voor dit moment! Het moment dat ze weer met volle dienbladen op het terras rondlopen, hét perfecte biertje tappen of de meest heerlijke gerechten uit de keuken toveren. Weer of geen weer, de terrassen zitten bomvol! Wat een goed gevoel, voor onze bazen maar ook voor alle gasten die weer heerlijk mogen genieten van een terrasje. Wat is de ervaring van onze bazen? Hoe hebben zij dit meegemaakt? We laten enkele bazen aan het woord.

 

We gaan eerst langs bij Moeke Den Bosch. Moeke Den Bosch is in augustus 2020 geopend en moest daarna helaas vrij snel weer haar deuren sluiten. Ondanks dat hebben we een prachtig team klaar staan voor de gasten. Niels, de bedrijfsleider vertelt graag over zijn eerste terrasweek!Moeke Den Bosch - Niels.jpg

 

 

'Wat was het gek om samen met collega's de terras tafels weer buiten te zetten, de stoelen te poetsen en alles klaar te maken om weer open te gaan. Wat was het wennen om gasten te ontvangen en weer in de watten te mogen leggen. Het voelde bevrijdend en weer als vanouds. Wij zijn er klaar voor om een mooi terras seizoen in te gaan. Laat de gasten maar komen.'

 

 

We willen nog meer bazen spreken. We gaan langs bij Grand Café The Butler in Etten-Leur. Of misschien beter gezegd; de huiskamer van Etten-Leur. Lillith werkt hier in de bediening en stond te springen om weer te mogen beginnen!

Lillith.jpg

 

 

'Het meest miste ik de gasten en het contact met mijn collega’s. En sinds kort mogen we zelfs weer het diner draaien! Ik ben wel super blij dat ik weer aan het werk ben. Ook al is alles nog even anders.'

 

 

 

 

 

 

We willen nog maar bazen zien en gaan helemaal langs in Groningen. De Drie Gezusters heeft gelukkig heeKirsten Overmars.jpgl wat horecabazen rond lopen. Zo spreken we met Kirsten, ze werkt in de bediening en vertelt er graag over. 

 

 

Ik ben Kirsten en ben na de heropening bij De Drie Gezusters komen werken. Ik was erg blij met het bericht dat de terrassen weer open mochten en dat ik alle gasten, die er net zoveel zin in hadden, heb mogen ontvangen/helpen. Dit is een mooi begin en kan niet wachten totdat De Drie Gezusters weer geheel open mag!

 

 

Maar niet alleen in de bediening, ook in de keuken hebben we bazen die hebben staan shinen! Zo vertelt Joran; 

Jordan Lukje.jpg

 

 

Voordat we dicht moesten hadden we nog geen thuisbezorgd, sindsdien wel en dit was een enorm succes in de Lock down. Nu we weer open zijn is het drukker dan ooit en dat vind ik wel mooi. Ik hou van het werk bij De Drie Gezusters, omdat het een topteam is in de keuken ik word ook steeds meer betrokken bij elk station. De bediening is ook top met allemaal leuke mensen in het team.

 

 

 

 

In de grote keuken van de Drie Gezusters spreken we ook nog met Kumar. Zijn vrolijke lach vertelt ons eigenlijk al meteen wat hij wil zeggen.

Kumar Strating.jpg

 

 

In de tijd van corona ben ik een andere uitdaging aangegaan en dat is bij De Drie Gezusters geworden. Nu de terrassen weer wat open mogen kunnen we eindelijk weer de mouwen opstrijken en mogen we straks weer voor het echte werk gaan.
Mijn ervaringen bij De Drie Gezusters is een erg goede werksfeer, hard werken, maar wel in goed teamverband.

 

 

Op de weg naar huis zien we Maud al staan op het terras. We spreken haar nog even aan; Hoe is het nou voor jou om weer op het terras te staan? 

 

Maud Venema.jpg

Ondanks het maandenlang gesloten terras, voelt het voor mij alsof we nooit zijn weggeweest. De gasten, de collega’s en zelfs de bar, voelen een beetje als die ene oude vriend die je te lang niet hebt gezien en waarbij alles toch wel goed zit als je weer samen bent. 

We zijn met nog meer positieve energie gewoon verdergegaan waar we gebleven waren en wat is dat ontzettend mooi!

 

 

 

 

 

 

Als laatste gaan we langs bij Moeke in Delft,  gelegen in het centrum aan de Beestenmarkt. De bazen hebben hier de drukte op het plein, de gasten en gezelligheid echt gemist. Casper, medewerker bediening vertelt ons hoe hij zijn eerste week heeft ervaren.

Casper.jpg

 

'Wat geweldig dat de terrassen weer open zijn, het geluid van een vol terras geeft toch echt leven aan de stad. Het was in het begin even hard werken om de bekende handelingen soepel te krijgen, maar nadat het luie zweet er van af was ging het zoals vanouds. Overigens heeft dat biertje na werk met collega's in tijden niet zo goed gesmaakt.'

 

 

Wat stonden de bazen te springen om hun ervaringen te delen,  maar vooral om weer lekker aan de slag te kunnen! Na de afgelopen periode veel trainingen gevolgd te hebben kunnen ze eindelijk hun kennis gebruiken in de praktijk. We willen alle bazen heel veel succes en natuurlijk plezier wensen! Geniet ervan! 

 

 

Zie jij jezelf ook meteen als Baas over de terassen lopen? Kijk hier voor al onze vacatures!

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs