We zijn in gesprek gegaan met Roy, inkoopmanager bij Meyer Beheer. Hij weet alle nieuwtjes en trends in de horeca. Na het lezen van deze blog ben jij weer helemaal op de hoogte van de nieuwste en lekkerste dranken.

 

Bij het samenstellen van het drankenassortiment zijn een aantal zaken belangrijk om mee te nemen.

Zo is het goed om in te spelen op wat de gast wenst, waarbij de actuele trends een belangrijke rol spelen.

Dé trend anno 2021 is het maken van bewustere en gezonde keuzes. Door bijvoorbeeld COVID-19 zijn steeds meer mensen actief bezig met gezond leven. 

 

Het wil daarmee niet zeggen dat je als zaak zijnde alle drankjes van de actuele trend hoeft in te kopen. Ieder bedrijf is namelijk anders en ontvangt andere type gasten.

Zo komen bij Moeke Delft veel studenten die graag een cocktail drinken, waar bij Moeke Ginneken meer gasten komen die een uitgebreide bierkaart interessant vinden. 

 

Bij het maken van bewustere en gezonde keuzes horen natuurlijk ook weer nieuwe dranken. 

We sommen het even voor je op!

 

Ruime keuze in alcoholvrije drankjes

 

Een alcohol vrij drankje is de laatste jaren steeds populairder geworden. Bij veel horeca worden er steeds meer 0% alcohol dranken toegevoegd aan het assortiment. Ben jij vandaag de bob? Dan hoef jij geen saai drankje meer te drinken.

Zo zijn er bijvoorbeeld alcoholvrije cocktails zoals Aperol Spritz of een alcohol vrije Leffe Blond.  

 

Het oog wil ook wat. En daar wordt met de alcoholvrije drankjes vaak op in gespeeld om ze nog aantrekkelijker te maken. De drankjes worden opgefleurd met bijvoorbeeld muntblaadjes, rode bessen en zelfs bloemetjes. Ziet het er ook nog leuk uit!

 

Een premium drankje – Misschien niet een gezonde, maar zeker wel bewuste keuze!STG_9893kopie3 2.jpg

 

Veel gasten zijn sneller bereid om wat meer te betalen voor een exclusiever drankje, dan bijvoorbeeld een 'simpel' biertje van de tap. 

Als Baas in de Horeca is het verstandig om óók hierop in te spelen. Een mooi voorbeeld van een premium drankje zijn de eigen gebrouwen biertjes die te krijgen zijn bij De Drie Gezusters in Groningen. Of de door Moeke zelf samengestelde Gin, met lavendel smaak.

 

Weinig suiker ÉN weinig calorieën

 

Het kiezen van een drankje wordt steeds bewuster gedaan met het liefst zo min mogelijk suiker én weinig calorieën. Een mooi voorbeeld van zo’n drankje is spraakwater. Dit is een hard seltzer bestaande uit bruiswater, neutrale alcohol zoals wodka en aroma’s, zoals fruit.

 

Ook vind je op veel plaatsen tegenwoordig water met een smaakje. Want zeg nou zelf; gewoon water is ook zo gewoon!

Wist je dat…..

 

Vanuit België er een nieuw drankje aankomt genaamd de Hydrolade. Dit is een drankje die bestaat uit water, plantenstoom (het zogeheten hydrolaat) en echte seizoens vruchten en – groenten.

 

Even een koffie momentje

 

Tegenwoordig krijg je bij veel koffie zaken wel een cappuccino waarbij de melk wordt ingeschonken met de leukste creaties.

Daarbij is men bewuster met het bestellen van een speciale koffie. Zo kun je nu op veel plaatsen een drankje bestellen met havermelk of sojamelk als koemelk vervanger.

 

Ook de koffies worden vaak in een premium jasje gestoken om er toch iets speciaals van te maken. Zoals Moekes koffie waarbij je onder het genot van een kopje koffie nog een uitgebreid plankje aan zoetigheden erbij krijgt.

Afbeelding1.png

 

En dan zijn we natuurlijk allemaal benieuwd naar....

Roy’s favoriete drankje:  Paloma een echt voorbeeld van een premium drankje met als ingrediënten:  tequila, grape fruit soda, limoen sap en een snufje zout af gegarneerd met een stukje grape fruit.  

Afbeelding2.png

 

 
 
 
 
 
Meer weten over de nieuwste dranken? Kom snel langs of bekijk onze vacature hier en blijf als eerste op de hoogte! 
 

Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs