Altijd al benieuwd hoe een dag in de keuken eruit ziet? Waar houdt de chef zich eigenlijk mee bezig? Hoe werkt het team samen?4fcbbd69-d2a4-4498-a173-4a96c6bbbfb3.jpg

We bespreken het met Angelo, de chef kok van Moeke Enschede.

 

Hoe begint jouw werkdag?

Als ik binnenkom in de zaak groet ik altijd eerst mijn collega’s. We hebben een leuk team en vinden het daarom gezellig om elkaar weer te zien. Ik start de dag dan ook altijd met een kop koffie om goed te beginnen. Dan kleed ik mij om; de dag kan van start!

 

Wanneer is het druk in de keuken en hoe ga je hier mee om?

De piek begint vaak al vanaf 12 tot ongeveer een uurtje of 14. Ik zorg daarvoor dat iedereen van het team weet wat zijn/haar taken zijn en dat we samen alle mise&place klaar hebben staan. Na de lunch spits roken we samen even een sigaretje. Daarna beginnen we ons voor te bereiden op het diner. Vooral tijdens de spitsen werk ik als chef echt mee met de andere collega’s.

 

Hoe werk je met je andere collega’s samen in de keuken?

Iedereen in de keuken heeft zijn eigen kant, iemand staat bij de ‘snacks’, iemand anders staat ‘koud’ en iemand staat ‘warm’. Zelf neem ik ook vaak één van die plekken in, dit is elke dag weer anders.

Naast de werkzaamheden van je ‘kantje’ ben je als chef kok ook het aanspreekpunt voor zowel de keuken als de bediening. Op erg drukke dagen sta ik los, dat betekent dat ik mijzelf niet een vaste plek geef. Op deze manier kan ik iedereen in de keuken helpen waar het nodig is en behouden we goed overzicht.

 

Sluiten jullie dan ook samen de dag af?

Zeker! Na de dinerspits ruimen we gezamenlijk op en drinken we na onze shift uiteraard nog een biertje!

 

Dat klinkt als een goede werkdag! Wat maakt jouw werk het leukst?

Het leukste vind ik toch ook de waardering van de gasten. Zo hadden we laatst tijdens een drukke dag dat er opeens een oudere meneer de keuken inkwam om te vertellen dat hij zo onwijs lekker gegeten had en ons graag wilde bedanken.

Dat zijn echt de momenten waar ik het voor doe!

 
Zie jij werken in de keuken ook wel zitten? Solliciteer direct! 

Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs