Midden op de Grote Markt in Groningen staat een prachtig pand, De Drie Gezusters. Sinds een aantal jaar behoort deze prachtige zaak tot het portfolio van Meyer Beheer. Een stoer merk wat iedereen kent en waar iedereen vast een keer is geweest. Je bent namelijk niet in Groningen geweest, als je geen bezoek hebt gebracht aan De Drie Gezusters. We willen hier graag meer over weten en spreken Jeroen Verhoeven, CFO bij Meyer Beheer.

 

Waarom is er gekozen om De Drie Gezusters toe te voegen aan het portofolio van Meyer Beheer?

Laurens kent de horeca markt goed en wilde dit unieke bedrijf graag in beheer. Er zit natuurlijk een heel verleden aan deze zaak van wijlen Sjoerd Kooistra.  Door een leuk contact met de voormalige exploitant (de boekhouder van Kooistra heeft de zaak voortgezet) konden we na een langdurige onderhandeling onszelf officieel eigenaar noemen van De Drie Gezusters Groningen.

 

Hoe kijk je nu naar deze keuze?Afbeelding1.jpg

We zijn hier nog steeds enorm blij mee, het is immers een van de grootste stand alone horecazaken van Europa. We zagen, en zien nog steeds, enorm veel kansen voor De Drie Gezusters. Zo hebben we na de overname flink geïnvesteerd in een nieuwe keuken en voor de toekomst hebben we nog veel meer mooie plannen die we willen uitvoeren.

 

Deze zaak is veel groter dan de andere zaken van Meyer Beheer. Hier werkt om en nabij 300 man. Ga je hier als organisatie anders mee om?

We gaan er niet anders mee om, maar het is wat complexer. Alleen al de hoeveelheid personeel is een groot verschil. Vanuit het hoofdkantoor in Etten-Leur proberen we veel voor het management uit handen te nemen, helaas kan dat niet bij alles. Het leuke van De Drie Gezusters is dat het een gemengd bedrijf is met Hotel De Doelen en een Grand Café. Dit zorgt er wel voor dat geen dag hetzelfde is en je hier een goed management met ervaren medewerkers op moet hebben staan om het soepel te laten verlopen.

 

Is het anders voor de bazen om voor zo’n grote zaak te werken?

Qua merkbeleving zien we dat het personeel het juist fantastisch vind om voor dit merk te werken. Iedereen loopt trots rond, ze mogen daar werken!  We zien ook dat personeel doorgroeit naar andere van onze zaken. Mooi om te zien dat er zo’n leuke mix ontstaat. De cultuur die daar hangt geeft zoveel energie, de samenhorigheid voel je direct. Ze vinden het gaaf om daar te werken en dat stralen ze ook zeker uit naar de gasten.

 

Wat zie je de komende periode als kansen voor De Drie Gezusters?

Voor De Drie Gezusters blijven we altijd kansen zien. Bijvoorbeeld qua hotelfaciliteiten zien we echt kansen liggen qua uitbreiding. We hebben veel ruimte die we nu nog niet gebruiken. Maar ook vergader- en conferentiefaciliteiten, ook daar hebben we nog voldoende ruimte voor.

De mogelijkheden zijn echt enorm in het pand van De Drie Gezusters.

 

Wat is het grootste voordeel van zo’n grote zaak?

Dat is absoluut de uitstraling. We kunnen zeggen dat we de grootste zaak van Europa hebben, dat is toch enorm stoer!

Personeel wil er graag werken en daarbij kunnen we de medewerkers ook ontzettend breed inzetten.

Als het op een plek wat rustiger is, kunnen we op een andere plek extra personeel inzetten. Dat zorgt dan ook direct voor doorgroeimogelijkheden en kansen voor het personeel.

 

Ook qua werving hebben we het voordeel dat er veel studenten in Groningen zitten. Als je gaat werken bij De Drie Gezusters word je meteen onderdeel van een grote gezellige club mensen. Dit zorgt er natuurlijk voor dat veel studenten graag bij ons komen werken.

 

Het blijft zo bijzonder om mensen te spreken, die nu een totaal andere carrière hebben, maar ooit in hun studententijd bij De Drie Gezusters hebben gewerkt. Er komen altijd zo veel verhalen naar boven wat ze hebben meegemaakt. Natuurlijk aan beide kanten van de bar.

Zo vind ik het mooi om te zien dat het personeel ook in hun vrije tijd graag langskomt. Dat zegt echt iets over de samenhorigheid. Als nieuwe student maak je direct veel vrienden daar!

 

STG_3221.jpg

Wil jij ook deel uitmaken van deze unieke zaak?

Klik dan hier voor de vacatures.

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs