De horeca, een van de leukste branches om in te werken! Je bent altijd aan het werk op een plek die centraal staat voor gezelligheid. Gasten komen voor ontspanning, al is dat voor lunch, diner of een borrel, in het weekend of op een dinsdagavond. Dit brengt een heel breed publiek met zich mee. Als horeca medewerker is dan ook geen dag hetzelfde en maak je de nodige dingen mee. Zo zijn er veel leuke momenten maar soms ook gênante situaties. Wij hebben verschillende Bazen werkzaam bij Meyer Beheer gevraagd om hun ongemakkelijkste moment te delen. Dus wil jij weten wat je zoal meemaakt als horecamedewerker, lees dan vooral even verder!

 

Moeke Delft – Samantha 1e medewerker bediening

Mijn meest ‘awkward moment’ van afgelopen zomer is in de week geweest dat we de geroosterde paprika als dag soep serveerde.  Ik wilde aan de gasten buiten op het terras de dagspecials vertellen en nadat de burgertip er redelijk vloeiend uitkwam, kreeg ik plotseling een black-out. Ik kwam niet op het (meeste simpele) woord ‘paprika’. Ik had de paprika wel in m’n hoofd , en zag het voor me. Maar het woord ‘paprika’ was gewoon plotseling uit mijn woordenschat geglipt. Dus ik vertelde tegen de gasten met een rood hoofd en half stamelend dat ik niet meer op het woord kwam. Gelukkig kon ik het omschrijven; het leek op een tomaat, het was rood en geroosterd. Met behulp van de gasten kwamen we uiteindelijk weer terug op het woord “paprika”… Maar goed, de rest van de specials kwam er toen ook niet heel overtuigend meer uit…  En volgens mij konden de gasten mij de rest van de avond niet echt meer serieus nemen.

 

Moeke Delft – Renate medewerker bediening

Ik kwam aan tafel en zei goedemiddag dames terwijl het een man en een vrouw was maar dan gewoon met lang haar. Ik kijk voortaan wel 2x goed voordat ik wat zeg.

 

Moeke Enschede – Joyce bedrijfsleider

Ik heb ooit meegemaakt dat ik achter de bar stond op een zonnige dag en er een Duitse man binnen kwam. Hij wankelde lekker en ik dacht bij mezelf, ojee die is hartstikke dronken! Hij kwam even voor de bar staan en moest zich aan de kruk vasthouden om recht te blijven staan. Hij vroeg toen of we nog een lekkere whisky hadden.

Ik dacht, deze man moet niets meer drinken, maar hoe ga ik dit tegen hem vertellen zonder vervelend over te komen?

Dus ik zei tegen hem in mijn beste Duits, als u nog in 1 rechte lijn van hier naar de paal kan lopen krijgt u van mij nog whisky, anders is het genoeg geweest en krijgt u fris.

Trots op mijn goede oplossing keek ik naar de man die begon te lachen en toen zijn broek omhoog krulde om te laten zien dat hij net een nieuwe prothese had gekregen en daarom wat lastiger liep.

Ik kon wel door de grond zakken, maar de man vond het gelukkig erg grappig. Hij heeft een lekker glas whisky van mij gekregen en de rest van de dag heb ik mezelf achter de bar verstopt!

Als ik nu terugkijk op het moment kan ik ook wel lachen, ik gebruik het vaak als voorbeeld naar mijn personeel toe, om aan te tonen dat een situatie soms heel anders kan zijn dan dat het in eerste instantie lijkt.

En als er nu iemand binnenkomt waarvan ik denk dat hij dronken is? Dan zeg ik gewoon heel ‘simpel’ dat het bier op is, haha!

 

Moeke Nijmegen – Corina medewerker bediening

Een van de gênantste momenten in mijn horeca carrière heb ik vorige week beleefd op het terras van Moeke Nijmegen! Op het terras zaten 4 gasten met 2 honden. Een hond was een pup en de andere een hele grote St. Bernardhond. Ik kwam aan tafel met 2 schnitzels met elk een pannetje saus erbij. De pup was rond mijn benen aan het springen. Ik moest over de grote hond heen reiken om de schnitzel voor de gasten neer te zetten. Hierbij schoof het pannetje stroganoff van de plank op de kop op tafel. Overal stroganoff saus, ook op de broek van de gast. Ik in de weer met theedoek en vaatdoek en uiteindelijk naar tevredenheid van de gasten zo goed mogelijk opgelost. Achteraf hebben we er nog hartelijk om kunnen lachen. Het was net een film!

 

Moeke Delft – Samantha 1e medewerker bediening

Wanneer je vraagt aan meneer en mevrouw of ze de dessertkaart nog even wilden zien en de meneer antwoord met; ‘ik heb al een toetje tegenover mij  zitten’ …… Dussssss wat zeg je dan….. Nou ik vrij weinig, het enige wat ik kon doen was een beetje ongemakkelijk lachen…

 

Moeke Enschede – Joyce bedrijfsleider

Ooit viel een collega een paar treden van de trap, en schreeuwde ik heel enthousiast, Hé manke!

Net op dat moment kwam er een oude man uit het invalidentoilet gelopen met krukken.

Ik schaamde me zo dat ik helemaal stil werd op dat moment. Ik heb het daarna aan de meneer uitgelegd en hebben we er samen nog om kunnen lachen.  Afbeelding1.jpg

 

 

 

Iedere medewerker die we hebben gesproken kan nu alleen maar heel hard lachen om hun ongemakkelijk moment. Ook heeft het hen aan het denken gezet en oplettender gemaakt voor de volgende keren.

 

 

 

Ook zin om te lachen met je collega's en de gasten? 

Bekijk dan hier onze openstaande vacatures!

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs