Tips en tricks voor een bazen sollicitatie

 

De eerste stap is gezet: je hebt gesolliciteerd, lang gewerkt aan een perfecte motivatiebrief en CV. En niet voor niets, want jij mag op gesprek komen! Maar dan begint het pas, ergens binnenstappen om iemand te overtuigen waarom ze jóu moeten aannemen in het bedrijf.  Solliciteren blijf altijd spannend!

 

Baas in de horeca geeft jou tips en tricks om iedereen te overtuigen van jou als aanwinst in het bedrijf!

 

1.       Zorg dat je op tijd komt

Klinkt logisch en makkelijk maar vaak heb je op het laatste moment opeens stress. Plan dus alles goed en neem er ruim de tijd voor. Dan blijf je zelf ook lekker relaxt en kom je daarmee gewoon al goed voor de dag. 

 

2.       Zie er verzorgd uit

Trek iets representatiefs aan en niet je oudste sneakers die bijna uit elkaar vallen. Kleed je passend, heerst er een cultuur waarbij verwacht wordt dat je je netjes kleed, doe dat dan ook al bij het gesprek. Kies dus iets gepast, maar ook waar jij je lekker in voelt. Die eerste indruk kan je maar één keer maken. 

 

3.       Smile!

Uit onderzoek blijkt:

72% zien anderen die vaak lachen als zelfverzekerd en succesvol.

86% van de mensen praten sneller tegen een vreemde wanner deze lacht.

Vergeet dus niet om te glimlachen! Nu vinden we dat in de horeca ook nog eens heel belangrijk want ook uit bovenstaande cijfers blijkt dat je zo dus beter contact legt met de gasten. 

 

4.       Wees voorbereid

Waarom wil je hier werken? 100% garantie dat deze vraag wordt gesteld. Zorg daarom ook voor een antwoord waardoor ze niet meer om je heen kunnen!  Verdiep je daarom in het bedrijf en check de website en social media goed. Je wilt zelf toch weten waar je gaat werken en hebt dit bedrijf zelf uitgekozen omdat... 
Waarom jij zo goed bent? Zorg dat je met voorbeelden uit de praktijk jouw kwaliteiten kunt benoemen. 

 

5.       Luister en vraag

Toon belangstelling in de interviewer, waarom is hij/zij hier gaan werken? Welke tips kan ze meegeven? Maak oogcontact en luister actief. Maar vergeet ook niet om de vragen te stellen die je zelf graag wilt weten.

 

 

Nu ben jij voorbereid op de basis van jouw bazen sollicitatie. Bij dat volgende gesprek kom jij als winnaar uit de bus. 

 

Solliciteer bij baasindehoreca.nl en probeer deze tips binnenkort in de praktijk bij ons!

 

breda38.jpg

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs