Vandaag vertelt Jîri, medewerker bediening bij Moeke Nijmegen over zijn werkdag bij Moeke.jiri.jpg

 

Ochtenddienst:

09:00 uur: Samen met mijn collega’s starten we de dag en brengen we alles in gereedheid om te kunnen openen. De gasten zijn namelijk vanaf 10 uur welkom. Het terras wordt klaargezet met schone tafels, er worden kussen in de stoelen gelegd en hier en daar wordt er geveegd zodat het terras er spic en span uitziet.

Binnen is er even tijd voor een kop koffie zodat we daarna weer verder kunnen met de overige taken.

We zetten de muziek aan, de gebakjes worden in de vitrine gezet en de haardjes worden buiten aangestoken.

 

10:30 uur: De eerste gamoeke nijmegen.jpgsten komen binnen en de dag kan dan echt beginnen! We geven iedereen een warm welkom.  Ik loop langs een gezin met jonge kinderen; “Goedemorgen, fijn dat u er bent, kan ik iets voor jullie betekenen?” De jongste reageert meteen met  “Taartje!!”. De vader van het gezin lacht en zegt; “Graag vier keer een appelgebak met twee koffie en twee chocomel alsjeblieft”.

 

De rest van de ochtend is het gezellig druk, alle gasten genieten volop van hun koffie en maken een gezellig praatje met elkaar.

12:00 uur: Het gezin wat ik eerder heb geholpen zit er nog, ze besluiten om te gaan lunchen. De bordspelletjes zijn er bij gepakt en de gezelligheid kan niet op. Ik check af en toe of alles naar wens is en of er niet vals wordt gespeeld.

 

Met de collega’s is het altijd fijn samen werken, zo vandaag weer. Zo ziet mijn collega dat ik het even druk heb en uit zichzelf helpt ze mij door de lege borden van tafels te halen waar ik nog niet aan toe ben gekomen.

testtt.jpg

16:00 uur: De moeder van het gezin wenkt mij lachend; “Je vergeet echt de tijd als je hier zit, maar we moeten nu echt gaan. Mag ik de rekening van jou”. Ik geef haar de rekening terwijl de kinderen nog druk zitten te kleuren. Nadat ze heeft betaald wens ik de familie een fijne dag en bedank ze voor hun gezelligheid. Op de weg naar buiten wordt de familie nog gedag gezegd door meerdere collega’s terwijl die hun tegen komen of zien vertrekken. Fijn om te zien dat we weer gasten tevreden hebben gemaakt.

 

Avonddienst:

17:00 uur De avondshift begint, nieuwe collega’s beginnen hun dienst. Om te zorgen dat zij goed beginnen vul ik de bar aan en controleer alle toiletten. Hoeven zij daar niet naar om te kijken!

 

19:00 uur Het is alweer behoorlijk gezellig met verschillende tafels. Ik weet precies hoe ik in kan spelen op de gasten. Zo help ik een leuk stel die niet goed kan kiezen tussen al het lekkere eten. Ik vertel ze over de verschillende specials die we hebben, maar uiteraard ook over mijn favoriete gerecht! Die moeten ze echt proberen! 

 

19:30 uur Het stel heeft een keuze gemaakt. De man gaat voor één van de specials en de vrouw kiest mijn suggestie, altijd leuk. De man wil graag bij zijn gerecht een lekker biertje van de tap. ‘De Duvel, die past er perfect bij meneer!’ zeg ik enthousiast. Hij volgt direct mijn advies op.

bier test.jpg

23:00 uur De keuken gaat sluiten, wat betekent dat we overgaan op de borrel. Nadat de laatste borrelaars vertrokken zijn beginnen we met het schoonmaken. We zijn een echt team, wat op dit moment altijd weer heel fijn is. Ik maak alle tafels schoon, mijn collega poetst de bar en de ander zorgt ervoor dat het terras wordt rechtgetrokken. We zijn snel en kunnen daarom lekker op tijd genieten van ons welverdiende sluit drankje.
Dat is toch het biertje wat het beste smaakt! Op de fiets naar huis bedenk ik me; wat een geslaagde dag. Gemotiveerde collega’s, gezellige gasten en een goede drukte! De dag is voorbij gevlogen en ik heb alweer zin in morgen!


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs