Aan de slag! 

 

Of je nou veel ervaring hebt, of alles nog moet leren, een eerste dag is voor iedereen spannend. Hoe zijn je collega’s, hoe is de sfeer en wat wordt er precies van je verwacht!? Naast dat je in een compleet nieuwe omgeving bent is het vaak nog het spannendst om een goede eerste indruk te maken. Om jou een beetje te helpen, hebben wij een aantal tips zodat jij je direct een baas in de horeca kan voelen.

 

Wees goed voorbereid, kom op tijd en zie er verzorgd uit.

Een goede voorbereiding, is het halve werk!

Alle informatie die je hebt gekregen heb je al goed doorgelezen, zo weet je al iets van het bedrijf en heb je de basisinformatie al goed in je hoofd, wel zo fijn! Heb jij je e-learning al ontvangen? Ga er mee aan de slag, het beantwoord vast al een hoop vragen en leert je meer over jouw werk.

Te laat en onverzorgd overkomen op je eerste werkdag is echt not done.  

Zorg daarom dat je goed weet hoe laat je aanwezig moet zijn en wat de kledingvoorschriften zijn. Jij weet precies wat er van je verwacht wordt en kan hier dus goed op inspelen. Dit zorgt voor een nette eerste indruk. Check ook nog even naar wie je kan vragen bij binnenkomst, wel zo fijn om een naam te kunnen zeggen.

 

Zorg dat je je collega’s leert kennen.

Stel je netjes voor aan iedereen. Vertel wat over jezelf, zodat iedereen weet wie jij bent.nij1.png

Het is altijd fijn om goed samen te kunnen werken met je collega’s. Om elkaar een beetje te leren kennen is het belangrijk dat je interesse toont. Stel vragen en vraag door, probeer ook de informatie te onthouden die collega’s je vertellen! Het is wel zo leuk om hier de volgende keer weer op in te kunnen haken!

 

 

Neem een open houding aan en toon initiatief.

Laat zien dat je er zin in hebt en graag dingen onderneemt. Luister goed naar de uitleg van je nieuwe collega’s, sta open voor suggesties en bij twijfel stel vragen over je werkzaamheden. Zodra jouw nieuwe collega’s merken dat jij graag iets wilt leren, zullen zij met liefde alles voor jou uitleggen.

Zorg er dus voor dat je niet snel stil gaat staan en geef het gerust aan als je even niet weet wat je moet doen. Zo laat jij zien dat je onwijs gemotiveerd bent.

 

z47.jpg

Niet teveel zorgen maken!

Ook al is het spannend, probeer vooral te relaxen de eerste dag. Maak je niet te druk en blijf jezelf! Het is belangrijk om alle  indrukken bij je binnen te laten komen en ook te genieten van het moment. Hoe leuk is het dat je zoveel nieuwe mensen  ontmoet en een hele nieuwe omgeving leert kennen?

Wees vooral niet te streng voor jezelf. Je hoeft niet alles de eerste dag te kunnen. Zo lang jij jouw enthousiasme hebt  kunnen laten zien zal de rest zeker volgen. En maak vooral hééél vééél plezier!

‘Mijn eerste dag was spannend, maar zodra ik binnenliep waren de zenuwen weg. Mijn collega’s waren direct  vriendelijk en hielpen mij waar nodig!’ Janna – Moeke Enschede

 

‘Ik begeleid graag nieuwe collega’s, ik vind het leuk om te laten zien in wat voor fijne omgeving ze komen te  werken!’ – Joyce, Café SAMSAM

 

 Ben jij er helemaal klaar voor en heb je zin om ergens te beginnen? Bekijk snel hier onze vacatures!

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs