Wist je dat ...

 

De Drie Gezusters in Groningen uit meerdere panden bestaat? Het beslaat zelfs de hele Zuidzijde van de Grote Markt! Over de gehele lengte vind je de leukste horecazaken. Allemaal van de zusjes!

 

Wist je ook dat ... 

 

Dit de grootste horecaexploitatie van Europa is? 

 

Van het ontbijt tot in de late uurtjes is er bij ons wat te doen en wordt er door verschillende afdelingen dag en nacht gewerkt. Dat biedt onze bazen de mogelijkheid om flexibele uren te werken in de verschillende horecagelegenheden. Wil jij een echte Baas achter de bar worden? Dan leren we jou alles over het  feestelijke nachtleven in de Upstairs, of de barkunsten in de Hoppe of Groote Griet. We zoeken Bazen in alle soorten en maten: De bediening, afwas, schoonmaak, bar, en natuurlijk in de keuken! 

 

Het leukste aan werken bij De Drie Gezusters is het fantastische (en grote) team! Met 300 collega's zorgen we er met z'n allen dag in, dag uit voor dat alle studenten, toeristen en Groningers kunnen genieten van eten en drinken bij de zusjes. 

 

 

Bekijk HIER direct alle vacatures en word Baas in de Horeca in Groningen! 

 

 

 

 

Al in het jaar 1225 werd op deze plek een statig steenhuis gebouwd door de familie Gelkinge. Een steenhuis was een typisch Groningse variant op een burcht. De invloedrijke familie bezat enorme lappen grond in de stad Groningen en het Ommeland.

 

De Gelkingestraat, die zich rechts naast het pand bevindt, draagt daarom nog steeds hun naam. Destijds al, was het pand onderdeel van de vandaag nog steeds zo karakteristieke gevelpartij waaraan menigeen  De Drie Gezusters en bovendien de stad Groningen herkent.   De drie dochters van Peter Stuyvesant IV, een nazaat van de vroegere bestuurder van New York, zouden niet kunnen aarden in de Victoriaanse tijd door de strenge fatsoensnormen en het conservatisme. Op een goed moment namen de dochters hun intrede in het voormalig onderkomen van de Gelkingers. Aan de voet van d’ Olle Grieze maakten zij destijds al kennis met de echte Groningse gastvrijheid.

 

Sindsdien is er veel gezelligheid te bekennen in het karakteristieke pand aan de Grote Markt en dat is door de jaren heen nooit veranderd. Met respect voor onze rijke historie eren wij de dochters vandaag de dag nog steeds en dragen wij vol trots onze naam De Drie Gezusters.

 

De Drie Gezusters - pub.jpg


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs