Tips en Tricks voor alle horecabazen in de herfst!

 

De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en het weer veranderd in regenachtige dagen met hier en daar een zonnetje; kortom het is herfst!

Door de sluiting van de horeca is gerechten laten bezorgen populairder dan ooit!

Alle horecabazen springen daarom massaal op de fiets, scooter of in de auto om te zorgen dat de gerechten heerlijk warm bij de gasten aankomen.

Als baas moet jij natuurlijk wel zo fijn en veilig mogelijk de weg op, lees hier onze tips & tricks!

 

BLIJF DE KOU DE BAAS

Zorg dat je de juiste kleding draagt. De regel hiervoor is laagjes, laagjes, laagjes! Dit zorgt namelijk voor meer warmte én je kan zelf de temperatuur bepalen. Is het toch wat warmer dan je had verwacht? De laagjes zijn makkelijk aan te passen.

Wordt het de komende periode nog kouder en ben jij normaal gesproken een fanatieke wintersporter?

Jouw thermokleding komt dan zeker van pas! Heb je dit zelf niet in de kast liggen? Check bij je vrienden en/of familie. En vergeet natuurlijk geen handschoenen te dragen, niets is zo vervelend als bevroren vingers!

 

Kaylee -1.jpg

BLIJF DE REGEN DE BAAS

Tijdens de herfst kan je zomaar worden verrast met een hevige regenbui. Zorg dat je altijd een regenjas of poncho bij je hebt. Hierdoor blijf je droog en warm en kun je sneller door om een andere bestelling weg te brengen. Voordat je zelf een poncho of regenjas gaat aanschaffen, vraag dit altijd even na bij de bedrijfsleiding. Vaak zal dit vanuit de horecazaak voor je geregeld worden.

 

BLIJF GEZIEN ALS BAAS

Het wordt weer eerder donker en dat betekent dat verlichting belangrijk is. Check daarom altijd of je verlichting in orde is. Zo voorkom je dat andere weggebruikers jou niet zien, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje!

Bezorg jij de gerechten op de fiets? Maak het jezelf makkelijk door goed opgepompte banden te hebben. Naast dat dit een stuk gemakkelijker fietst, glij je ook minder snel uit over alle natte bladeren.

 

BLIJF DE ROUTE DE BAAS

Plan de bezorgingen zo goed mogelijk in. Bekijk van te voren waar je de gerechten gaat brengen. Zo kom je niet voor verassingen te staan en hoef je niet op je telefoon te kijken in het verkeer.

Weet je de weg toch niet helemaal en heb je een routeplanner nodig? Pak het slim aan.

Ben je met de auto? Zorg dat je een goede standaard voor je telefoon of andere navigatie hebt. Ben je met de fiets? Zorg dat je de telefoon in een houder op je fiets installeert. Heb je dit niet? Stop dan even langs de weg om te kijken hoe je verder moet.

 

ZORG GOED VOOR JEZELF EN JE COLLEGA’S

Tussen de bestellingen door, of nadat jij de bestellingen hebt afgeleverd is niets fijner dan op te warmen met een warm drankje. Zie je dat jouw collega net een stuk heeft gefietst door de regen? Zorg dat er een lekkere warme drank voor hem of haar klaar staat! Jullie hebben het verdient bazen!   

 

20201027_170321.jpg

 

 

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs