Aletha van Moeke Ginneken is genomineerd als Beste barvrouw van Breda! En daar zijn we trots op. Indebuurt benoemde haar dus als beste barvrouw van de week waardoor zij nu meedingt naar de titel "Beste barvrouw van Breda". 

 

Stemmen kan tot en met 12 december en doe je hier.

 

 

Bron; indebuurt Breda

 

De barvrouw: de vrouw die je drankjes inschenkt en je comfortabel laat voelen in het café. In deze serie gaan we op zoek naar de leukste barvrouwen van Breda. Iedere vrijdag benoemen we een nieuwe ‘barvrouw van de week’. Deze week: Aletha Hopmans van Moeke.

 

Het is gezellig druk bij Moeke als we binnenstappen. Tijd voor een gesprek met barvrouw Aletha (30), die meerdere malen is genomineerd door vaste gasten en collega’s.

“Het is alweer drieënhalf jaar geleden dat ik bij Moeke ben gestart. Ik werd binnen een uur gebeld en mocht op gesprek. Waarom Moeke? Werken in de horeca én in het Ginneken leek me het leukst. Daarvoor had ik een kantoorbaan bij een zorgverzekeraar. Ik werd er alleen doodongelukkig van. Dit is voor mij echt een openbaring, ik zit hier helemaal op m’n plek.”

 

Een monumentaal pand

 

“Moeke is een bijzondere zaak. Het is een monumentaal pand met veel bijzondere, oude elementen. Ik heb de overgang naar wat het nu is meegemaakt. Dan doel ik op de huisstijl, meer reclame, enzovoort. We hebben tientallen bieren in de aanbieding, leuke events en werken met allerlei thema’s. De laatste was bijvoorbeeld het ‘gezonde maandmenu’. Straks komt wild er aan. Veel vaste gasten zijn sinds die overgang gebleven, dat is een heel goed teken voor ons. We willen onze gasten een goede service verlenen. Dat zit ‘m in details. Als er iemand binnenkomt met een hond, krijgt die ook een koekje. Laatst brachten we gasten op onze scooter weg naar een automaat toen er een pinstoring was. Het is dan mooi om te zien dat mensen dankbaar zijn en terugkomen.”

 

Achter de bar 

“Vaak sta ik achter de bar. Op de een of andere manier ben ik dan secuurder. Ik ben wel een beetje het overdag gezicht geworden. Dat doe ik nu vier dagen per week, met veel plezier. Ik ben al barista, maar ik zou graag een vervolg geven aan de cursussen die ik heb gehad.”

“Ons team is erg hecht. Ik kan inmiddels wel zeggen dat we echt een horecafamilie zijn. We staan voor elkaar klaar en brengen veel tijd met elkaar door”

 

barvrouw

 
 
 
 
Een ingelijste foto
 

“Onze vaste gasten maken het werk nog leuker. Er zijn mensen die élke dag komen. Een leuk voorbeeld is twee oudere mannen die elke vrijdagmiddag iets komen drinken. Elke keer heb ik de leukste gesprekken met ze en delen ze al hun verhalen met me. Eén keer was ik er niet, toen hebben ze voor de gein een ingelijste foto van mij op tafel gezet.”

 
Braderie

 

“Stiekem vind ik de braderie in het Ginneken toch wel het mooiste event van het jaar. Ik zal één editie nooit vergeten. Ik was jarig tijdens de braderie en was aan het werk. Toen een van de gasten dat doorhad, ging hij bloemen voor me halen. Maar het bleef niet bij één bosje. Nee, opeens kwamen er allemaal gasten aan met bloemen voor me. Ik verliet het werk met een stapel die ik nog maar nét zelf kon dragen.”

 

 

Aletha, wij zijn in ieder geval heel trots op jou als echte baas achter de bar! 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs