ac4ac2c7-b732-4da3-b3b0-db3af623d915.jpgDe feestdagen betekent voor veel mensen gezelligheid en samen eten met familie. Maar veel horecabazen genieten juist het meest van werken op deze dagen; de gasten extra verwennen en zorgen dat zij een fijne kerst hebben. Laurens Meijer heeft vroeger ook veel feestdagen gewerkt. Hoe kijkt hij hier nu tegen aan? We vragen het hem!

 

Hoe zag jouw kerst eruit toen je nog op de vloer stond in de horeca? 
Werken, altijd werken! Ik vond het eerlijk gezegd altijd een goed excuus om te werken. Het liefst was ik op de vloer. Ik heb dat nooit erg gevonden.

De feestdagen waren altijd enorm druk. Zeker toen ik begon als kelner moest ik alle kerstdagen werken. En later ook, in de Graanbeurs zijn we begonnen als één van de eerste om met kerstavond een feest te geven. Dit was in die tijd nog niet normaal en iedereen verklaarde ons ook voor gek. Het draaide heel goed en zijn later zelfs alle kerstdagen open gegaan voor feestavonden. In een normale situatie (zonder maatregelen) is kerst voor iedere horecazaak een drukke periode. Ik kan er echt van genieten! 

Hoe vond je het om tijdens deze dagen te moeten werken, ervaar je dit anders dan andere werkdagen?
Ik heb het nooit erg gevonden, ik genoot er echt van om met deze mooie tijd te moeten werken.
Alle gasten zijn blij en met kerst is de sfeer net anders. Dat maakt het bijzonder. Nu vind ik het altijd prachtig als de zaken versierd zijn. Al die lampjes en takjes, het geeft veel sfeer en gezelligheid. Hier in het zuiden, gaan wij altijd na kerst redelijk snel richting de Carnaval dus blijven die zaken altijd mooi versierd.

 

IMGL1109.jpg

Verwacht je dat de gasten een andere behandeling krijgen tijdens deze dagen van de horecabazen?
Nee, ze worden het hele jaar door goed verzorgd. Kerst geeft een andere sfeer en dat voel je bij gasten en personeel.

 

Heb je vanuit huis een echte Sinterklaas- of kersttraditie meegekregen?
Uiteraard pakjesavond met Sinterklaas, soms ook met kerst. En zoals iedereen met kerst lekker eten of beter gezegd; vooral véél eten! Als ik niet aan het werk was, ging ik eten met vrienden of familie. We maakten er een mooie tijd van. 

Momenteel vind ik het persoonlijk zonde dat je in aanloop naar de feestdagen ziet dat sinterklaas bijna overgeslagen wordt. Het verwaterd steeds meer en het gaat nu een beetje door elkaar heen lopen. Ik wil altijd pas ná Sinterklaas de kerstversiering in de zaken hebben hangen. Ik houd juist van de verschillende tijden, seizoenen en tradities. Het is mooi dat we daar als horeca op in kunnen spelen. 

 

Hoe ziet op dit moment jouw ideale kerst eruit?
De ideale kerst voor mij op dit moment is dat we het gewoon normaal en met elkaar kunnen vieren. Helaas is dat dit jaar weer niet mogelijk. Het is wel mijn wens dat iedereen volgend jaar weer samen kerst mag vieren in de horeca. 

 

Dat hopen wij ook! Is kerst dan ook jouw favoriete feestdag?
Carnaval vind ik stiekem veel leuker dan kerst. Oh, én Koninginnedag vond ik vroeger ook altijd erg leuk! Het is altijd lekker weer rond deze periode. Alle pleinen stonden vol en het was onwijs gezellig. Maar als ik iets moet kiezen blijf ik toch bij Carnaval.

 
Heb je zelf goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Op gewicht blijven, haha! Maar dat heeft iedereen wel denk ik. Ik probeer het vol te houden. Daarnaast wil ik me minder druk maken om zaken waar ik toch geen invloed op heb. Het is ook niet goed voor mijn gezondheid. Dat is mijn belangrijkste voornemen. Je moet voor je personeel, je bedrijf en voor je zelf zorgen en dat is al een grote uitdaging in deze tijd.

 

Heb jij nog tips voor Bazen die tijdens de feestdagen werken?

Geniet ervan! Ik vond het altijd een mooie tijd om te werken. Als je met plezier in de horeca werkt, dan krijg je dit ook terug van de gasten. Alle gasten zijn blij en hebben het naar hun zin. Samen met het team is het echt een feest om te werken tijdens deze dagen.

kerstboom-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deel deze pagina:


Gerelateerde blogs